Presunúť na hlavný obsah

Cez potok pri pálenici vás prevedie nová lávka

Na vyšnom konci pri pálenici bola dokončená lávka cez potok. Stará lávka bola už nebezpečná a nepoužiteľná kvôli opotrebovaniu. Zub času sa na nej značne podpísal a stala sa nepouziteľnou. Po dôkladnej kontrole sme zistili, že jednoduchá výmena plechov nestačí, pretože chýbali základy aj konštrukcia bola značne skorodovaná a nestabilná. Navyše sa lávka nakláňala.

Poslanec obecného zastupiteľstva Milan Mečár vytvoril technický výkres a na základe prieskumu trhu sme našli firmu, ktorá by most opravila, ale za cenu 24 000 €. Túto ponuku starosta a obecné zastupiteľstvo jednohlasne odmietlo a rozhodli sme sa opraviť most svojpomocne.

Oslovili sme miestne firmy, ktoré si rozdelili prácu medzi sebou – demontáž, výroba pätiek, náter... Nakoniec sme most opravili za 7500 €, čím sme výrazne ušetrili finančné prostriedky.

Z dôvodu zlých technických podmienok bola lávka uzavretá od augusta 2023 a znovu otvorená v októbri. Tento rok sme dokončili montáž zábradlia a firma Náter Brúsenie Striech sa ponúkla, že zdarma spraví ďalší náter.

Ďalší veľký projekt, rekonštrukcia materskej školy, je momentálne na stole. Je to finančne náročný projekt, ktorý sa momentálne rieši. Pred príchodom zimy musíme vymeniť kotle v škole a zabezpečiť plynofikáciu celých priestorov ZŠ.

Lukáš Turčák
poslanec obecného zastupiteľstva